NK D-licentie in Schiedam 31/08/19!!

14-10-2019

Het was weer zover, de BCDE-licenties van het NK werden weer gehouden in Schiedam! Dit was voor de tweede keer dat het in Schiedam werd gehouden, eerdere edities waren in het verre Panningen. Dit zag je ook terug in het aantal aanmeldingen, want vorig jaar - voor het eerst in Schiedam - waren er veel meer deelnemers dan in Panningen. En dit jaar waren er zelfs het meeste aantal aanmeldingen, maar liefst 140 deelnemers bij de D-licentie! Dus het was extra moeilijk om ver te komen in het toernooi!

 

Dit jaar deden Tjerk Buikstra en Kento Nomura van heren 1 van Docos mee in de D-licentie.

Dit was meteen een goede voorbereiding voor de competitie, aangezien deze heren aankomend seizoen zullen uitkomen in de 3e divisie! Het is voor de club ontzettend leuk om na 4 jaar weer terug te zijn in de landelijke competitie!! 

 

 

Tjerk Buikstra:

 

Omdat Tjerk een gemiddeld geplaatste speler was, heeft hij een moeilijke poule getroffen. 

De eerste wedstrijd moest hij tegen Chafik Hachioui van Twenty one up te Rotterdam. Chafik, die als laatste geplaatst stond in de poule, was een echte bikkel! Hij bracht veel ballen terug van ver achter de tafel. Maar Tjerk bracht ze nog net iets vaker terug en speelde goede overnames met z'n forehand! Hij won deze partij relatief gemakkelijk met 3-1 in games! 

De tweede wedstrijd moest hij tegen de nr. 1 geplaatste Robbert van der Kleij van Salamanders. Robbert, die qua rating 73 punten boven Tjerk uitstak, was een van de sterksten van het toernooi. Tjerk begon rustig aan zijn partij, misschien wel iets te rustig, want Robbert vliegt ervandoor met 11-4 in de 1e game. Tjerk beweert altijd dat hij niet kan stunten tegen betere spelers, maar niks bleek minder waar. Hij liet het hier niet bij zitten en vocht zich sterk terug in de partij door brutaal 11-2 de 2e game binnen te halen! De 3e game haalt hij ook binnen met 11-8 en zo komt hij op 2-1 voorsprong in games! Maar Robbert laat zich niet zomaar verslaan en laat Tjerk nog even zien wat hij in huis heeft en pakt met 11-4 ruim de 4e game en zo komt het neer op de beslissende game! De laatste game was ontzettend spannend! Er waren mooie langere rally's over en weer. En zo kwam het tot 10-10 en dan slaat Tjerk een belangrijke harde forehand direct op de service van Robbert en maakt het 11-10. Tjerk heeft nu de service in eigen hand. Robbert opent direct op de service, precies zoals Tjerk dat bij hem deed! Alleen Tjerk blokte weer terug op tafel en maakt het punt met een randbal... En zo was de stunt tegen de nr.1 van zijn poule een feit, met 12-10 haalt Tjerk de beslissende game binnen! 

De laatste partij van de poulefase was tegen Arthur Dukker van De Treffers (m). Arthur speelde al een goede partij tegen Robbert. Die wedstrijd verloor hij nipt in de 5e game, dus nu was uit op winst, zodat er dan een driehoek zou ontstaan tussen Tjerk, Robbert en Arthur. Dus was het voor Tjerk een extra belangrijke partij om zijn plek in de volgende ronde veilig te stellen. Tjerk speelde zijn partij iets te gespannen omdat hij wist dat hij moest winnen tegen Arthur. Zo was het voor beide spelers een ontzettend spannende partij en liep het wederom op tot een 5e game. Maar dit keer was Arthur de sterkste schakel en moest Tjerk hem feliciteren. Er ontstond dus een moeilijke situatie waarbij Robbert, Tjerk en Arthur alle partijen in 5en van elkaar hadden gewonnen. En werden punten geteld... In spanning wachtte Tjerk af... Na een lange tijd wachten mocht Tjerk toch door naar de volgende ronde als 2e plaats op 2 punten verschil. Oeh.. dat was heel close.. 

Zo belandde Tjerk in de 32e finale tegen Jeroen de Heide van Arnemuiden. Jeroen de Heide, die vroeger een B-licentie had en een rating boven 1900, was voor Tjerk een moeilijke tegenstander. Maar Tjerk zat goed in zijn spel! Met rally's kon hij Jeroen goed bijhouden maar hij had toch een beetje last van Jeroens moeilijke topspinservice. Zo kon Tjerk zijn kleine voorsprong toch niet vasthouden en moest hij Jeroen helaas feliciteren met 0-3 in games. We hebben goede wedstrijden gezien van Tjerk en hij heeft er weer een paar puntjes bij in de rating! 

 

Kento Nomura:

 

Kento stond als 6e geplaatst van de 140 en had een relatief makkelijkere poule dan Tjerk. Zo begon Kento tegen Wilco van der Ham van Gorkum met wie hij geen enkele moeite had en soepel met 3-0 door de wedstrijd ging. En de wedstrijd tegen Vincent de Gelder won hij ook makkelijk met 3-0. Maar toen kwamen de sterkere schakels: Dylan van Dongen en Uri Eugenio. Dylan van Dongen heeft Kento al eerder getroffen in de competitie 2 seizoenen terug. Toen won Kento met 3-1 en dit keer had hij gelukkig wederom met 3-1 gewonnen! Uri Eugenio was een van de sterkste spelers van Amsterdam 78' die Kento vorig jaar trof op de Open Zeeuwse. Toen won Kento met 3-1 en deze keer heeft hij gelukkig wederom met 3-1 gewonnen! Zo eindigde Kento eerste in de poule en gaat hij net als Tjerk door naar de 32e finale! 

 

In de 32e finale moest Kento het opnemen tegen Robin Lieftink van Kampenion, die aankomend seizoen zal uitkomen in de 2e divisie. Kento gaat als een speer van start houdt dit ook vast. Hij ging bliksemsnel door de wedstrijd met 11-4, 11-6 en 11-4!! Zo komt Kento een ronde verder!

De volgende partij was tegen Jeroen de Heide, van wie Tjerk had verloren. Het was aan Kento om het weer recht te zetten voor Tjerk en dat deed hij ook! Het was een moeilijke partij, maar Kento speelde heel zakelijk en won met 11-8, 11-7 en 12-10!! Zo staat Kento in de 8e finale tegenover een jonkie van 19 jaar, Theerakant Manyam. Theerakant speelt pas 3 jaar competitie maar heeft op het moment dat hij tegenover Kento stond al een rating boven de 1800! Kento had een heel spannende 1e game, welke hij nipt binnenhaalde met 12-10. Maar de volgende games waren erg bizar. Hij wordt vervolgens in de 2e game weggeslagen met 11-3. De 3e game staat Kento met 7-4 voor, maar Theerakant keerde deze game helemaal op z'n kop door 'm met 7-11 te winnen. Zo staat Kento 2-1 achter in games, maar hij geeft niet op! Zo pakte hij door wat slimmer te serveren en meer dichter op tafel te spelen toch met 11-6 de 4e game. De laatste game ging Theerakant te goed van start, waardoor Kento alleen maar achter de feiten aan kon lopen. Theerakant wint de laatste game met 11-7 en het toernooi zit er voor Kento ook op. Al met al mag Kento erg trots zijn op z'n prestatie, want zijn rating is inmiddels in 1 week tijd opgelopen van 1710 naar 1806!! Volgend jaar zal Kento uitkomen voor de NK C-licentie, wat voornamelijk ook zijn doel was! 

 

Wij hopen van harte dat Docos leden een kijkje komen nemen bij de heren 1 op zaterdagen!!! 

De 3e divisie zal veel spectaculairder zijn en we zijn van plan de avonden weer leuk met elkaar af te sluiten door gezellig met z'n allen te gaan eten!!!

 

Bericht geplaatst door: Kento Nomura.

Naar berichtenoverzicht