Ilse in Panningen bij de finales NJM 2018 (2)

11-06-2018

Door Kento Nomura (coach) 

Zondag begonnen de wedstrijden een uur eerder. Dit had waarschijnlijk te maken met de prijsuitreiking later op de dag. Na genoten te hebben van een goed ontbijt was het zo ver: de laatste 5 wedstrijden. 

 

De eerste wedstrijd van Ilse de Regt was tegen Ilse van Marwijk. Coach Kento Nomura: 'Ilse van Marwijk was wat mij betreft de grootste verrassing van het toernooi. Een dag eerder zag ik haar al goed spelen, maar zag verder niet veel bijzonders. Echter de volgende dag, tussen alle kinderen die in theorie een stuk beter zijn, speelde Ilse van Marwijk bijna 3 keer zo goed als de vorige dag! Dit beloofde wat. Op papier was ze de underdog, maar als ze zo tegen onze Ilse speelde kon de wedstrijd alle kanten op.' 

Het moest in de 5e game gaan gebeuren. Op een gegeven moment ging Ilse proberen de rally rustig uit te spelen naar de backhand en dat lukte! Met 11-8 won onze Ilse de partij. Dit gaf haar meteen een boost voor haar volgende partij! 

Hierna speelde ze tegen Daniek van Mourik. Ilse heeft haar 1 keer eerder ontmoet tijdens een A-toernooi in Tilburg. Daniek is een soort alles-of-niets speelster. Daar had Ilse geen moeite mee. Net als in Tilburg won zij vrij simpel met 3-0 in games!

De 3e wedstrijd van de dag was tegen Sara Brouwer, teamgenoot van Daniek. Dit was een tegenstandster waar we ons beter op hadden moeten voorbereiden. Sara speelt alles met erg weinig spin. Ilse had veel moeite om hier aan te wennen en sloeg te veel het net in. Deze partijverloor ze helaas met 3-1. 

De daarop volgende partij was tegen Lienke Stijnen. Ilse had nooit eerder tegen haar gespeeld. Lienke is een degelijke speelster met een soortgelijk spel als Daniek. Lienke heeft een harde voorhand die ze goed inzet, maar ogenschijnlijk zonder na te denken. Ilse had verder wederom weinig moeite met haar spel en won de partij met 3-1. 

 

De laatste wedstrijd was weer een klassieker. De twee beste meisjes van NTTB-West tegen elkaar. Jitte de Klerk van Rijnsoever was met een plan gekomen om Ilse te verslaan en begon met een sterke voorsprong in de openingsgame met 7-0! Ilse blijft echter gefocust en begint de fouten van Jitte op te zoeken. Ilse staat bekend om haar doorzettingsvermogen. Ondanks een verre achterstand laat zij ook dit keer haar kwaliteiten zien! Na een 7-0 achterstand buigt ze de wedstrijd volledig om naar een 8-11 winstpartij. Bizar is het om te bedenken dat ze van de laatste 12 punten er 11 heeft gemaakt. En zo komt Ilse in de flow en was het vrij snel voorbij. Met 3-0 wint ze van Jitte! 

Deze tweede dag ging het eigenlijk weer ontzettend goed met Ilse Zij heeft maar 1 verliespartij moeten incasseren. In het eindresultaat van het toernooi eindigde Ilse erg close met de nummer 4, Iris Leskens.  Beiden eindigden met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. Dan wordt het games tellen. Op 1 game verschil werd Iris 4e en Ilse 5e. Een prachtig resultaat. 

Coach Kento Nomura: 'Achteraf gezien valt er misschien veel over na te denken waarom Ilse nu net die ene game te kort gekomen is. Maar ik denk dat we juist ontzettend trots moeten zijn hoe we in 2 jaar tijd zo ver zijn gekomen! Ilse heeft altijd erg serieus getraind en haar trainingstijd goed en efficient gebruikt. Daarom heeft ze zo'n mooi resultaat kunnen boeken! Daarnaast hebben wij ontzettend leuke band opgebouwd met Jitte en andere Ilse. Afgesproken is dat wij nog met zijn allen gezamenlijk gaan trainen bij Docos voordat wij zijn drietjes naar Papendal gaan voor de Jeugdcup..!' 

 

Na afloop van het toernooi hebben wij nog lekker gegeten bij Center Parcs en zijn we met een ontzettend goed gevoel naar huis gereden!

 

 

Bericht geplaatst door: Ferry Veijgen.

Naar berichtenoverzicht