Ilse in Japan - verslag van dag 2 van hun reis

02-07-2019

Dag 2: Excursie naar Nagoya! 

Wij zijn ‘s ochtends vroeg vertrokken vanuit ons hostel naar Nagoya om het Nagoya Castle te zien! We werden begeleid door Toyoda en Yamaguchi van WRM (World Rubber Market) met een 8-persoon busje van Toyoda. Het was heel aardig van hun dat ze voor ons een busje hebben geregeld zodat we het makkelijker hadden met vervoer! 

Na een klein uurtje waren wij gearriveerd bij ons bestemming: Nagoya Castle! 

Nagoya Castle is gebouwd door een van de grootste shogun, Tokugawa Ieyasu, en staat bekend om de twee gouden dolfijnen op de top van het kasteel. De twee gouden dolfijnen zijn ook de stadssymbolen. De twee oorspronkelijke beelden die op het dak van de grote donjon (woontoren) pronkten zijn verloren gegaan tijdens de verwoestingen en branden van 1945, maar in 1959 werden replica's op de herbouwde donjon geplaatst.

Op de noordzijde staat de mannelijke dolfijn, op de zuidzijde van de donjon de vrouwelijke. De mannelijke gouden dolfijn weegt 1272 kg, waarvan 44,7 kg goud. De vrouwelijke dolfijn weegt 1215 kg waarvan 43,3 kg 18-karaats goud.

 

Nagoya Castle, waar elk jaar veel toeristen op af komen! 

Het reisgezelschap met in hun midden een krijgsheer.

 

Het was gelukkig niet al te druk ook waarschijnlijk vanwege 't weer. Het was vrij bewolkt. Binnen in het kasteel was een tentoonstelling te bezichtigen van oorspronkelijke kamers van Nagoya kasteel. 

Overal waar je keek zag je mooie gouden schuifdeuren, gouden plafond en artistiek schilderwerk! Kortom we werden verrast met mooi kunstwerk! Moeder van Ilse verbaasde zich daarnaast ook over hoe het werd schoongemaakt.

Er waren mensen die de muren en ramen zaten te schoonmaken maar deden dat niet met doekjes en emmer water, wat je normaal zal verwachten. Maar deden het heel secuur met een klein kwastje! Zo gingen ze heel geduldig langs elk klein raampje van de muur. Toch indrukwekkend om te zien! 

Na tentoonstelling te hebben gezien ging het erg hard regenen. "En wat nu?": dacht je dan. Na klein 5 minuten kwam Toyoda rennend aanlopen met 7 paraplu's die hij voor de zekerheid had meegenomen! Geweldig! 

Zo gingen wij naar onze lunch bij Sukiyaki, dichtbij Nagoya Castle en we hebben heerlijk gegeten! 

En nou was het tijd om te trainen! We gingen met ons busje weer terug naar Gifu om mee te doen met de sterke trainingsgroep van Toyoda! Hij heeft een open trainingsgroep opgericht waar mensen van verschillende clubs mogen mee trainen. Basisniveau van de groep was ongeveer 3e divisie en hoger. Er zaten zelfs provincie-kampioenen bij en iemand die 2 keer "All Japan Masters"-kampioen was. 

 

Het was een gave ervaring, ook voor Ilse, om met dit soort mensen te mogen mee trainen! Kento heeft hier ook een balletje geslagen om slaagde er niet in om maar ook 1 game te winnen! Erg hoog niveau dus! 

Zo kwamen we langzaam tot ten einde van ons tweede dag in Japan en hebben we mooi balans gevonden met tafeltennis en hotspots bezoeken!

Speciale dank aan Toyoda die ons vervoer heeft geregeld en Yamaguchi voor de begeleiding! 

 

Bericht geplaatst door: Annelies Bultema.

Naar berichtenoverzicht