Open Zeeuwse Kampioenschappen 2019 - Dag 2

25-08-2019

Gisteren was de voorbereiding uitstekend... op een terrasje wat lekkers nemen, dineren, daarna poolen, darten een drankje bij het hotel en extra vroeg (lees 24.00 uur) ons mandje in van hotel Middelburg.

Vandaag stonden we zelfs (naar later blijkt) een half uur te vroeg op, want wij dachten dat het ontbijt om 07.30 uur zou zijn, maar dat bleek dus een half uurtje later te worden ☺️
Afijn, lekker gegeten, naar de zaal gereden en let's go... the game is on!

Hieronder de verrichtingen van alle Docos spelers/speelsters.

Dinette van der Weit (G-licentie):
Zij stond als 4e geplaatst en wist haar poule door te komen en zo door te dringen tot het hoofdtoernooi. De eerstvolgende 3 partijen werden keurig gewonnen, maar in de 1/2 finale moest zij lijdzaam toezien hoe Emma Coesemans in 4 games naar de finale ging. Al met al dus een hele mooie prestatie om het te schoppen tot de halve finale van het hoofdtoernooi 😎

Ellen Hoogervorst (F-licentie):
Een stuk lastiger bleek het te zijn voor Ellen. Met slechts 1 winstpartijtje ging zij door naar de troostronde, maar kon ook daar geen potten breken en kon al snel van een lekkere douche genieten 😟

René Kaizer (E-licentie):
Voor René (als 1e geplaatst) was het net als voor Mischa en Bas de eerste keer dat hij mee deed aan de Open Zeeuwse Kampioenschappen. Hij wist keurig na de poulefase door te dringen tot het hoofdtoernooi, maar vond daar in de 1/4 finale zijn Waterloo in de als 3e geplaatste Julia Janssen (onthoudt deze naam maar).

Mischa De Zwart (E-licentie):
Vandaag was de dag dat Mischa voor de eerste keer aan dit toernooi mee deed en hij kan terug kijken op een mooi resultaat. In zijn poule wist hij de nummer 2 geplaatste Porte Rinze te verschalken alsook Jan Peter Leentfaar die het zelfs tot de halve finale van het hoofdtoernooi wist te schoppen. Mischa werd helaas uitgeschakeld door clubgenoot
Peter Milikan in de 1/4 finale.

Bas van Vliet (E-licentie):
Prima partijen werden afgeleverd door Bas, want in de poulefase wist hij zelfs te winnen van de als 3e geplaatste Julia Janssen (die komend seizoen zelfs eredivisie dames gaat spelen). Net als Mischa had ook Bas de pech om tegen Peter Milikan te moeten in de vervolgronde van het hoofdtoernooi. Voor Bas eindigde zijn toernooi hier in de 1/8 finale van de hoofdronde.

Peter Milikan (E-licentie):
Als 4e geplaatst wordt er wat van je verwacht... toch? Juist; in de 2e partij ging het al fout... Peter verloor na een (makkelijke) 2-0 voorsprong tòch nog van Wianka Overbeeke (dit stond niet in de folder πŸ˜‹). De overige partijen in zijn poule wist Peter wèl te winnen... behalve de laatste poulewedstrijd tegen Sophie Dijkers. De vermoeidheid van de partij was toegeslagen en met vrij weinig weerstand werd ook Sophie gefeliciteerd met de overwinning.

Zo, eindelijk klaar en kan ik me dan douchen? Nee, want iedereen speelt verder... Erwin Voet, had alleen van Peter verloren en dus overtuigend eerste. Aangezien de eerste 3 spelers/speelsters door zouden gaan besloten we maar om met 3 spelers/speelsters gelijk te eindigen op de 2e/3e/4e plaats.

Na wat wikken en wegen door de wedstrijdleiding bleek Peter zelfs wonderbaarlijk genoeg in het hoofdtoernooi te zitten.

In de 1/8 finale trof Peter clubgenoot Bas van Vliet die hij daar uitschakelde, ondanks de bal/rally van de dag die absoluut op het conto van Bas bijgeschreven moet worden.
Daarna in de 1/4 finale ontmoette Peter zijn andere clubgenoot Mischa de Zwart. Hier bleek de ervaring van Peter toch wel de doorslag te geven en ondanks 2 hele ‘close' eerste games is Mischa eigenlijk nooit in zijn eigen spel gekomen.

Wacht ff... Peter was toch moe na zijn poulefase? Absoluut... conditie(gebrek) genoeg, maar Peter beschikt ook zeker over de wil om het niet "zomaar ff" op te geven ;-)

In de 1/2 finale stond Jan Peter Leentfaar te wachten. Een lastige speler volgens Peter temeer zij al vaker in het verleden tegen elkaar hadden gespeeld (nee nee... geen idee wie er toen gewonnen of verloren heeft). In 4 games wist Peter door te stoten naar de finale!

DE FINALE!!!
Daar stond de als 3e geplaatste Julia Janssen al te wachten op de als 4e geplaatste Peter. Het werd een mooie, zware en zeker hard bevochten partij en mooie en goed spel van beide kanten.

Julia-Peter:
8-11, 11-8, 11-7, 10-12 (na 10-6 voor Julia)

Deze finalepartij verdiende absoluut een 5e game. En raadt je het al? Juist... we kwamen terecht op... 9-9!

Peter hoefde alleen maar een netje of randje mee te hebben... helaas..... de 3e dame van vandaag wist Peter te overmeesteren en ZIJ had het netje mee... ach ja, het gebeurd πŸ€—
Maar we hadden samen wèl een mooie partij neergezet! Samenvattend: Peter werd dus uiteindelijk 2e en Julia 1e (gefeliciteerd).

Dan blijven nog de GROTE KANONNEN van Docos over... Manny en Nomuken!

Manfred Vastenburg (D-licentie):
Een zware poulefase was en weg gelegd voor Manfred. Ondanks een 2-tal verliespartijen in zijn poule wist hij tòch door te geraken tot het hoofdtoernooi waar Max Oppenheim op hem stond te wachten. Manfred had 5 games nodig om langs hem te geraken in de 1/8 finale, maar het lukte. Helaas was de 1/4 finale van de hoofdronde het eindstation voor Manfred, want hij moest lijdzaam toezien hoe (wederom in 5 games) Steven Tang naar de halve finale door ging.

Kento Nomura (D-licentie):
Nomuken... doctor Ping Pong... het beest... Kies maar! Ze zijn allemaal van toepassing op Kento!!!

In zijn poulefase verloor hij slechts... 1 game! Kortom, glansrijk door naar het hoofdtoernooi. In zijn volgende 3 vervolgwedstrijden verloor Kento... GEEN game (ik kies zelf voor BEEST 😊). Maar toen... de finale!

Zoals waarschijnlijk wel bekend is heeft Kento de afgelopen maanden ontzettend hard getraind tegen vele goede/sterke spelers en wat denk je? Dat werpt zijn vruchten af!

In de finale tegen Sjoerd Broos moest hij nog 1 game afstaan aan Sjoerd (11-7), maar daarna heeft Kento ZEER OVERTUIGEND de finale van de D-licentie GEWONNEN!!!!!

Gefeliciteerd Kento!!!!!!!!

We kunnen dus terug kijken op een zeer leuk, gezellig en geslaagd weekend met hele mooie partijen èn resultaten.


Volgend jaar weer?

Foto 26
Foto 26 Mooie zonsopgang om 07.06 uur... 's ochtends natuurlijk!

Foto 27
Foto 27 Ons hotel

Foto 28
Foto 28 Hotel Middelburg

Foto 29
Foto 29Nu nog uitermate rustig... maar dat kan nooit lang duren!

Foto 30
Foto 30 Mischa stond te popelen om te spelen

Foto 31
Foto 31 Het ontbijt

Foto 32
Foto 32 We hadden keuze genoeg

Foto 33
Foto 33 Warme broodjes

Foto 34
Foto 34 Daar waren ze dan!

Foto 35
Foto 35 Diverse soorten brood

Foto 36
Foto 36 Even de energievoorraad aanvullen

Foto 37
Foto 37 We waren bij de zaal... let's go!

Foto 37a Bas van Vliet
Foto 37a Bas van Vliet

Foto 37b Mischa de Zwart
Foto 37b Mischa de Zwart

Foto 37c Manfred Vastenburg
Foto 37c Manfred Vastenburg

Foto 37d Dinette van der Weit
Foto 37d Dinette van der Weit

Foto 37e Peter Milikan
Foto 37e Peter Milikan

Foto 38
Foto 38 Na afloop allemaal weer verzamelen

Foto 39
Foto 39 En ter afsluiting lekkere een snack bij de Mc!!!

 

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht